^Back To Top

Жайворонок чорний

На території Казахстану, виходячи за його межі на захід, до Волги, і на північ - в степові райони Росії - мешкає чорний жайворонок (інша назва татарський жайворонок). Це досить великий для жайворонків птах, він розміром зі шпака. Живе переважно парами, іноді об'єднується в невеликі зграї.

Самець влітку матово-чорний, часто бувають залишки білястих облямівок на спині, голові, рідше - на грудях. Взимку спина і верх голови у нього стають попелясто-сірими. Самка і молоді птахи зверху буро-сірі з темними плямами, знизу білі з бурим нальотом і з бурими плямами на грудях.

Зазвичай чорний жайворонок цвірінчить. У шлюбний період самець злітає високо в небо і голосно співає дуже милу пісеньку, що складається з набору трелей. В основному це наслідування іншим птахам.

Жайворонок чорний
Пісня складна і красива, схожа на пісню польового жайворонка і звучить приблизно на таких же високих тонах. Але складається вона більше з дзюркотливих, хоча і не менш різноманітних звуків, які вимовляються роздільними фразами і уривками, не злитна.

Наші друзі

АКВАРИУМ - подводный мир аквариумных рыбок и растений

ДОМАШНИЕ ЛЮБИМЦЫ - собаки, кошки, грызуны и другие братья наши меньшие

Останні новини

Голоси наших птахів

 Copyright © 2010-2020    Пернатая радуга    Rights Reserved.