^Back To Top

Дрізд сизий

На півдні Далекого Сходу і в невеликому ареалі на території Якутії і Приамур'я мешкає сизий дрізд.

Вибирає він переважно листяні і змішані ліси і заплавні зарості.

У самця оперення верхньої сторони тіла темне, попелясто-сіре. Горло біле, злегка охристе, по краях з рідкісними темними плямами. Зоб сірий. Груди і боки руді. Черево біле. Забарвлення самки таке ж, але вона набагато скромніше і тьмяніше самця.

Співає сизий дрізд веселими красивими свистами. Звичайний крик - гучне «чак-чак».

Птахи живуть парами або невеликими зграйками на деревах, але годуються в основному на землі.

Гніздяться сизі дрозди на гілках дерев, на землі в кущах або на пеньках.

Самка відкладає до 5 блідо-зелених з рудуватим плямами яєць.

В іншому птах схожа на других дроздів.

.

Наші друзі

АКВАРИУМ - подводный мир аквариумных рыбок и растений

ДОМАШНИЕ ЛЮБИМЦЫ - собаки, кошки, грызуны и другие братья наши меньшие

Останні новини

Голоси наших птахів

 Copyright © 2010-2020    Пернатая радуга    Rights Reserved.