^Back To Top

Дрізд блідий

Блідий дрізд населяє центр і південь Східного Сибіру, ​​а також Далекий Схід.

Цей птах віддає перевагу самотністі, і лише зрідка збирається в маленькі нестійкі зграї.

У самця верх тіла оливково-бурий, з рудуватим відтінком. Голова і надхвістя сірі. Горло і черевце білі. Шия і зоб сірі або жовтувато-руді. Над оком світла бров. Самка схожа на самця. Розміром блідий дрізд зі шпака.

Пісня у нього не дуже приваблива - одноманітний гучний свист «тюві тюлід, тюлід тюві». Звичайні звуки, що видаються птахом в будь-якому стані, і коли вона радіє, і коли скаржиться, і коли лякається, - це або тріск, або гучне «ці». Однак сам потайний характер пташки не дозволяє їй особливо привертати до себе увагу. Тому дрізд більше мовчить і ховається від сторонніх очей, чім вельми не схожий на інших своїх одноплемінників.

Живе блідий дрізд в лісах різних типів, аби там було побільше чагарників. Гніздиться на деревах, ховаючі своє хитросплетіння в гущі зелені. Самка відкладає 5-6 зеленуватих з червоно-бурими плямами яєць. В іншому птах схожий на своїх родичів.

Наші друзі

АКВАРИУМ - подводный мир аквариумных рыбок и растений

ДОМАШНИЕ ЛЮБИМЦЫ - собаки, кошки, грызуны и другие братья наши меньшие

Останні новини

Голоси наших птахів

 Copyright © 2010-2020    Пернатая радуга    Rights Reserved.