^Back To Top

Дрізд гірський (Дрізд білобровий)

Дрізд гірський (Дрізд білобровий) - найменший з усіх дроздів, величиною зі шпака.

Він мешкає від північного кордону тайговій зони на південь до зони степів. Звичайний птах в зоні лісів і лісотундри.

Від інших дроздів, крім розміру (довжина 22 см, крило близько 12 см, хвіст до 8 см), дрізд гірський відрізняється тим, що у нього над очима ясно помітні біло-охристі широкі смужки, вони надають пташці не то строгий, не те здивований вигляд і надзвичайно прикрашають її і без того симпатичну фізіономію; боки і пахвові пір'я - яскраво-руді. Самець від самки зовні практично не відрізняється. У молодих птахів до осінньої линьки забарвлення така ж як у дорослих, але на боках рудий колір тьмяніше, немає тієї яскравості і насиченості як у дорослих птахів.

Прилітають з зимівлі рано, ще сніг повністю не зійшов, і незабаром починають співати, влаштувавшись на вершинах найвищих дерев, в зоні тундри на кущах.

Дрізд білобровий
Звуки - уривчасте "тцє-тєк-тєк". Пісня починається свистовою треллю і закінчується скрипучим щебетанням.

Дрізд гірський (Дрізд білобровий)

Наші друзі

АКВАРИУМ - подводный мир аквариумных рыбок и растений

ДОМАШНИЕ ЛЮБИМЦЫ - собаки, кошки, грызуны и другие братья наши меньшие

Останні новини

Голоси наших птахів

 Copyright © 2010-2020    Пернатая радуга    Rights Reserved.